Egészségmegőrzési tippek a teraszon

A házunkhoz vagy lakásunkhoz tartozó terasz jelentőségét gyakran alábecsüljük. Ez a kisebb vagy nagyobb tér számtalan lehetőséget rejt a kikapcsolódásra, de közvetlenül az egészségmegőrzésre is. Cikkünkben olvashatsz néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan használhatod úgy a teraszt, hogy a lehető legjobban szolgálja egészségedet.

Friss levegő télen-nyáron

Egyértelmű, mégis sokan megfeledkeznek a friss levegő egészségmegőrző hatásáról. Ha egy adott napon nem tudunk sportolni vagy sétálni menni, legalább 15 percre menjünk ki a teraszra. Ez télen is legyen így! Ezáltal jutunk D vitaminhoz, egészséges levegőhöz, ráadásul közérzetünk is jobb lesz! Hogy még kényelmesebben érezzük magunkat, kerülhet a teraszra néhány kényelmes szék, kisasztal, de akár kültéri műfű is.

Egészségmegőrzés sporttal a teraszon

Előfordul, hogy nincs elég idő vagy lehetőség sportolni menni. Ha egy kicsit nagyobb teraszunk van, nincs akadálya, hogy edzés helyszíne legyen! Követhetjük innen az online zumba órát, de helyet kaphat itt egy szobabicikli vagy bármely más kondigép is! Nem kifogás tehát, hogy nem tudunk elmenni otthonról.

Kertészkedés? A teraszon is lehetséges!

A növények nevelésének kedvező hatásait már számtalan kutatás bizonyította. A legtöbb embernél stresszcsökkentő és hangulatjavító hatással bírnak a kertészkedéssel töltött percek. Jó hír, hogy nem muszáj hatalmas veteményes- vagy virágoskert! A teraszon is elkezdhetjük ezt az új hobbyt!

Fűszernövények a teraszon

Pompás érzés, ha friss bazsalikomot téphetünk a készülő ételbe. Szerencsére bármekkora teraszon helyet kaphat egy kis fűszerkert. A következő növényekkel próbálkozhatunk akár egy ládán belül is:

  • kakukkfű
  • majoránna
  • oregánó

A zsálya, lestyán és citromfű viszont nagyobb teret igényelnek, ezért inkább külön helyük legyen.

Zöldségek a teraszra

Többféle zöldséget is könnyedén nevelhetünk teraszunkon. Lássunk néhány példát, melyekkel kezdhetjük a próbálkozást:

  • paradicsom
  • paprika
  • saláta
  • bab
  • borsó

Egészségmegőrző wellness a teraszon

Ha nagyobb terasszal rendelkezünk, és kicsit meghittebb a hangulat, akár wellness részleget is kialakíthatunk itt. A legjobb persze, ha félig fedett teraszról beszélünk. Helyezzünk el egy kényelmes masszázsmedencét, mellé praktikus kerti bútort, így máris minden adott lesz a közös családi pihenéshez. A teraszra beszerezhetünk egy grillt is, melyen különféle finomságok készülhetnek. Így egy igazi közösségi tér jön létre, ahol akár rosszabb idő esetén is pihenhetünk, vagy hangulatos bulit tarthatunk.

Összegzés: Ha eddig a teraszt csak kávézásra és ruhák teregetésére használtad, itt az ideje változtatnod! Élj a lehetőséggel és kövesd egészségmegőrzési tippjeinket! Levegőzz, kertészkedj, sportolj és élvezd a wellnesst a teraszon!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*