Legjobb B12 vitamin

b12-tejben

A B12 vitamin vízben oldódik, és így jut be a véráramba. A B12-vitamint az emberi test akár 2-3-4-5 évig is képes raktározni. Azonban, ha nem megfelelően táplálkozunk, egyszer kifogy a raktár, és a szervezet egészét érintő hiánytünetek lépnek fel.

Tartós B12 vitaminhiány esetén visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el a szervezetben, melyek tönkreteszik a vérképző és az idegrendszeri működését a szervezetnek.

A B12 vitamint a szervezet nem tudja előállítani, kívülről kell bevinnünk. Ezért most összeszedtük a legjobb B12 vitamin forrásokat.

A legjobb B12 vitamin lelőhelyek

B12 vitaminból sok van a húsfélékben, májban. Remek forrása a halak, a fésűs kagyló és a garnélarák. Jó lelőhelynek számítanak a tejtermékek és a tojás is. De nézzük meg részletesen.

Legjobb B12 a halakban

Egy 20 dkg-os szardíniában 3-4 napi B12 vitaminunk is van, ezen kívül D-vitamint, szelént, foszfort, calciumot és fehérjéket is tartalmaz.

Egy 15 dkg-os lazac is fedezi 3 napi B12 szükségletünket, ezen kívül szelént, jódot, foszfort, B3 és B6 vitaminokat, D vitamint tartalmaz és remek omega 3 forrás is.

Egy 15 dkg-os tonhal bőségesen fedezi a napi B12 szükségletünket, ráadásul fehérjét, foszfort, B és D vitaminokat, valamint fontos ásványi sókat is ad nekünk.

Egy 15 dkg-os tőkehal is megadja a napi B12 betevőt, ezen kívül jódot, szelént, foszfort, fehérjét és omega 3 zsírsavakat is tartalmaz.

Ha sokat fogyaszt belőlük, akkor az biztosan pozitív hatással lesz a szervezetére. A B12 vitamin hatása a szervezetre című cikkben erről részletesen írtunk.

Legjobb B12 a húsokban

Egy 15 dgk-os bárányszelet fedezi a napi B12 adagot, ezen kívül fehérjét, szelént, foszfort, B3 vitamint és antioxidánsokat is ad nekünk.

Egy 25 dkg-os marhahús adag fedezi a napi B12 szükségletét a szervezetnek, ezen kívül remek fehérje és vas forrás is.

b12-vitamin-husokban

Legjobb B12 a tejtermékekben

A joghurtokban a napi B12 bevitel harmadát megtaláljuk.

6 dl tej pedig fedezi az egész napi B12 szükségletünket.

Összegezve

A B12 vitamin életbevágó a szervezet működése számára, viszont a szervezet nem képes előállítani, kívülről kell pótolnunk. Ezért fontos tudni, hogy miből nyerhetjük ki a napi szükségletünket fedező B12 vitaminokat. Nincs nehéz dolgunk, mert sok van a húsfélékben, a májban. Remek vitaminforrás a hal, a fésűs kagyló és a garnélarák is. Jó lelőhelynek számítanak a tejtermékek és a tojás is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*